maandag 6 november 2006

De taalprof in het nauw

De taalprof zit weer eens in een netelige situatie. Maar nu heeft hij het aan zichzelf te wijten. Geheel vrijwillig heeft hij zichzelf opgesloten in de Ivoren Toren achter het IJzeren Rooster. Zeven weken zal hij in de meest barre omstandigheden in een geheim trainingskamp nieuwe recruten opleiden voor de strijd tegen het Grammaticale Onbenul. Het zal een harde leerschool worden, en het valt te vrezen dat er ook slachtoffers vallen, maar de volhouders zullen paraat staan als de dag der wrake zal zijn aangebroken.


Maar, zo zul je vragen, wat moeten wij dan? Worden wij dan weer eens in de steek gelaten omdat de taalprof het in zijn dolle hoofd krijgt om zijn eigen ding te doen terwijl in het hele land de grammaticale kennis afbrokkelt? Mooie superheld is dat!Geen nood! De taalprof zal wel zijn weblog in de gaten houden om te zien of er mensen de grammaticale wanhoop nabij zijn. En wees gerust: als er dringende grammaticale kwesties in de samenleving opduiken, dan zal de taalprof die niet onopgemerkt laten! Slaap gerust, want de taalprof waakt.


Bovendien zal de taalprof drie keer de toren verlaten voor een rondvlucht over het land. Wanneer? Dat is natuurlijk geheim, maar je kunt erop rekenen dat hij verschijnt waar de grammaticale nood het hoogst is.

1 opmerking:

  1. Niet helemaal mijn onderwerp, grammatica, maar je schrijfstijl is bijzonder goed! :-D

    BeantwoordenVerwijderen