maandag 31 december 2007

De taalprof wenst

Op de valreep van het oude jaar, nu hij weer eens genoemd staat in de populaire nieuwsbrief Taalpost, neemt de taalprof de gelegenheid te baat om zijn lezers een gelukkig 2008 te wensen.


Het jaar 2007 was het eerste volledige kalenderjaar van de taalprof-website. De 200.000ste pageview werd overschreden, het aantal bezoekers steeg tot ongeveer 250 per dag, tenminste op doordeweekse dagen. Tegelijkertijd bleek uit de ICT-monitor van het bureau Ernst & Young in 2007 een onverklaarbare toename van het internetgebruik onder werktijd. Dit zijn alleen maar de feiten. Ieder trekke zelf de conclusies.


9 opmerkingen:

 1. Hey taalprof, je staat ook in de Kijk van januari!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @kijklezer: ja inderdaad. Het is ook niet meer bij te houden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En je was genomineerd voor de LOT-prijs. Heb je die soms ook gewonnen? Hoorde er helemaal niks over. Zag alleen dat onze lieve collegaatjes uit de taalkunde geen enkel respect voor je pseudoniem hadden. Hoe dan ook, onbetaalbare Taalprof, een rijk en zinvol (pun intended) 2008 gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo is dat prof: bedankt, en doe zo voort!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wens de redactie en de bezoekers van deze weblog een gelukkig en gezond nieuw jaar toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Liesbeth: dank voor je complimenten en goede wensen! Zoals ik al zei: het is allemaal niet meer bij te houden. De taalprof maalt natuurlijk niet om prijzen en onderscheidingen, laat staan nominaties, en al helemaal niet zolang hij niet wint. Ik zal je het ingewikkelde spel van persoonsverwisselingen en mystificaties besparen dat nodig was om althans de schijn te wekken dat er een virtuele persoon bij een fysieke gebeurtenis aanwezig was, want dat krijgt zelfs de taalprof niet uitgelegd. Laat ik volstaan met de mededeling dat er altijd wel een goeiige taalkundige te vinden is die bereid is om de sportieve verliezer te spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn beste wensen voor de prof! Op het werk vanzelfsprekend, maar ik lees hem soms zelfs thuis, louter voor het plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @victacausa: dank voor je vriendelijke woorden! (en ik heb ook het lijstje op je weblog gezien)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. (en ik heb ook het lijstje op je weblog gezien)
  Ik ook ! :-)

  BeantwoordenVerwijderen