zondag 21 november 2010

Taalprof lekt powerpointpresentatie

Afgelopen zaterdag was de Taalprof op het congres "Het Schoolvak Nederlands," waar hij onder andere aanwezig was bij een presentatie over grammaticale concepten. De boodschap was dat het grammaticaonderwijs zich meer zou moeten richten op de concepten die ten grondslag liggen aan grammaticale termen zoals persoonsvorm en naamwoordelijk gezegde. Interessant verhaal, en volstrekt overtuigend ook nog.

Na afloop wist de taalprof in een onbewaakt ogenblik de hand te leggen op de powerpointpresentatie, die de auteur in een onvoorzichtige bui op het bureaublad van de daar aanwezige laptop had gekopieerd. Zeg nou zelf, dan vraag je erom. Dit is het bestand. En dan deelde de auteur ook nog eens handouts uit. Dat doe je tegenwoordig toch ook niet meer? Hup, op het internet ermee!


2 opmerkingen:

  1. Ik ben bijzonder blij met dit baldadige gedrag van de Taalprof. Ik dacht er bij deze bijeenkomst zelf al over om de powerpointpresentatie te 'jatten', maar gelukkig wordt hij mij in de schoot geworpen. Hulde!
    Ik hoop wel dat de AIVD mij niet gaat volgen. Nu hoef ik daar natuurlijk niet zo bang voor te zijn, gezien recente zwakheden van deze dienst (of andere ambtelijke controle-instanties), maar tegelijkertijd weet je nooit waar zo'n dienst zijn pijlen op richt. Mochten de pijlen raak zijn, dan zal ik met kruisvuur, kromvuur en mortieren terugschieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Jaap Breukel: Dank voor de hulde, maar stilletjes downloaden is het beste als je aandacht wilt vermijden.

    BeantwoordenVerwijderen