zondag 30 januari 2011

De taalprof en het raadsel van de andere werelden

De taalprof op twitter, is dat wat? Ongeveer 500 mensen denken van wel. Maar tot nu toe twittert de taalprof alleen reclame als er weer eens een blogje verschenen is, en hij antwoordt zo nu en dan eens op een vraag. Beetje gezapig en passief eigenlijk. In het begin probeerde hij nog wel eens een #miniontleesles te geven, maar dat was het ook weer niet helemaal. Daarom nu maar eens een ander idee.

Vanaf vandaag begint de taalprof op twitter een spannend #tweuilleton getiteld De taalprof en het raadsel van de andere werelden. Elke dag zat er een tweet verschijnen van maximaal 140 tekens (nou ja, 125, omdat de hashtag #tweuilleton en het volgnummer erbij moet), waarin het verhaal zich langzaam zal ontrollen.

Wordt het een #twroman of een postmoderne literaire #twriller? Een #twodunnit of een #twrimi? Niemand die het weet. Zelfs de taalprof heeft nog geen idee waar het verhaal naartoe gaat, wie de bijfiguren zijn en of er überhaupt een plot is. Volg de taalprof in zijn adembenemende speurtocht naar de diepste geheimen van de taal. Huiver bij bloedstollende ontmoetingen met gemene negaties en moordlustige modalen. Droom weg bij de weidse vergezichten van de andere werelden.

Er komt géén verzameling van de voorafgaande tweets op het weblog. Géén gratis tweets bij elke 10 euro aan boodschappen. Alleen op twitter. Verzamel zelf alle voorgaande afleveringen en plak ze in een schriftje. Spaar ze allemaal!


3 opmerkingen:

 1. Dit is geen reactie maar wij hadden graag een vraagje gesteld waar we jammergenoeg nergens een antwoord voor kunnen vinden.
  "vervaardigd van" of "vervaardigd uit"?
  idem voor uitgevoerd uit? of van? of in?
  gemaakt van? of uit?
  Dank bij voorbaat !!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @cammaert carla: Waarom twijfelen jullie? Wat zegt je gevoel?
  Wat klinkt beter: 'Deze sjaal is geheel vervaardigd van zijde' of 'Deze sjaal is geheel vervaardigd uit zijde'?
  En welk woord zou je zelf invullen in de zin: 'Deze jas is geheel uitgevoerd ... leer'? Of in de zin: 'Die schoenen zijn gemaakt ... slangenleer'?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lees de Taalprof! Het enige blog met echte stukjes twitter!

  BeantwoordenVerwijderen